Το metaverse ως έννοια, αναφέρεται τόσο σε τρέχουσες, όσο και σε μελλοντικές ολοκληρωμένες ψηφιακές πλατφόρμες, που εστιάζουν στην εικονική (VR) και την επαυξημένη (AR) πραγματικότητα. To metaverse λοιπόν, διαφημίζεται και παρουσιάζεται ως το επόμενο στάδιο του Διαδικτύου και θεωρείται μια σημαντική επιχειρηματική και οικονομική ευκαιρία για τη βιομηχανία της τεχνολογίας, όσο και σε άλλους τομείς.

Στο όραμα για το metaverse που διατυπώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εταιρείες τεχνολογίας, συσκευές όπως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, ψηφιακά γυαλιά, smartphones και άλλες συσκευές, θα δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε περιβάλλοντα τρισδιάστατης εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας όπου μπορούν να εργαστούν, να συνδεθούν με φίλους, να διεξάγουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, να επισκέπτονται απομακρυσμένες τοποθεσίες και να αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες, όλα σε ένα περιβάλλον που προκύπτει μέσω της τεχνολογίας με νέους και καθηλωτικούς τρόπους.

Δεν πρόκειται για έναν μόνο τύπο εμπειρίας. Αντίθετα, αναφέρεται σε μια συνέχεια καθηλωτικών ψηφιακών εμπειριών, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες, στο κοντινό μέλλον, σε εντελώς ψηφιακούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει συμμετοχή σε κάποιο εταιρικό event παρουσίασης ή παρακολούθησης στο οποίο έχετε πρόσβαση μέσω συσκευής VR, ή σε μια εμπειρία ενσωματωμένων ψηφιακών και φυσικών χώρων, όπως σε ψηφιακό περιεχόμενο μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας από επαγγελματίες χρήστες που το επισκέπτονται μέσω ψηφιακών γυαλιών ή smartphone.

Επομένως, το metaverse δεν είναι ένας ψηφιακός χώρος αλλά ένας αριθμός ψηφιακών χώρων και εμπειριών που δημιουργούνται αυτήν τη στιγμή από εταιρείες, για να προσφέρουν πιο ρεαλιστικές και καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες. Η τεχνολογία έχει μια σειρά από πιθανές λειτουργίες από πλατφόρμες συνεργασίας επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν καλύτερη συνεργασία και ενσωμάτωση σε πλατφόρμες παραγωγικότητας και εργασίας για απομακρυσμένες ομάδες. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, το να μπορούν οι κτηματομεσίτες να φιλοξενούν εικονικές ξεναγήσεις στο σπίτι, μέσω εικονικής πραγματικότητας!

Στην XDiginet, με μεγάλη εμπειρία στον κόσμο της τεχνολογίας και ακολουθώντας τις εξελίξεις στις καινοτομίες, έχουμε την ικανότητες να σας καθοδηγήσουμε και να αναλάβουμε την δημιουργία του εικονικού σύμπαντος της εταιρίας σας.